2014. április 20., vasárnap , Húsvét, Tivadar

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Információk

21szazadi-kozokt_logo

FEMIP portál

Oktatásügyi Közvetítői Szolgálat

otdt3

kreditiroda

Alternatív vitarendezés - Mediáció

Eurydice_Logo_to_be_used_by_National_Units

NPP_banner_160px

Hamarosan megjelenik az Új Köznevelés aktuális száma

Április 25-ére az iskolákban lesz az Új Köznevelés című folyóirat aktuális száma, melyben többek között az új generációs tankönyvekről tájékozódhatnak az olvasók. A készülő tankönyveket a vezető- és alkotószerkesztők mutatják be.

Térítésmentesen igénybe vehető szaktanácsadói látogatás és pedagógus-továbbképzések

A TÁMOP 3.1.5/12 kiemelt projektben kipróbálásra kerülő új típusú szaktanácsadói szolgáltatásról, az újonnan fejlesztett pedagógus-továbbképzésekről, valamint arról, miként csatlakozhatnak a köznevelési intézmények a projekthez az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kft. közös kiadványban tájékoztat.

Indul az ISIT trénerképzés

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) és a Kecskeméti Főiskola közös szervezésében kerül sor 2014. április 17-én az ISIT (Implementation Strategies for Innovations in Teachers’ Professional Development) trénerképzés nyitónapjára.

Nemzeti Tehetség Program - megjelent döntési listák

Megjelentek a döntési listák a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett 2013. évi pályázati kiírásokhoz kapcsolódóan.

Szakmai napot tartott a KTE

A Könyvtárostanárok Egyesülete (KTE) 2014. április 3-án tartotta tavaszi szakmai napját, melynek kiemelt témája a könyvtárostanárokat is érintő pedagógus-előmeneteli rendszer, illetve portfóliókészítés volt. A rendezvénynek az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet – Pedagógiai Könyvtár és Múzeum adott otthont.

Módszertani füzetek készültek a szakiskolai tankönyvhöz

Elkészültek az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) által kidolgozott Szakiskolai közismereti kísérleti tankönyv 9. évfolyamához a módszertani füzetek.

Konferencia a szaknyelvoktatásról

A szaknyelvoktatás szerepe a foglalkoztathatóság növelésében címmel rendezett konferenciát 2014. március 31-én a Tempus Közalapítvány Budapesten. A rendezvényt az Európai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) mellett az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet is támogatta.

Készülőben az új generációs tankönyvek

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) koordinálja a 2014/2015-ös tanévtől az állami keretek között folyó tankönyvfejlesztést és kiadást, amelynek eredményeként „új generációs” tankönyvekből taníthatnak szeptembertől azokban az iskolákban, amelyek reprezentatív minta szerint részt vesznek a tankönyvek kipróbálásában.

Felhívás: Videóinterjúk a 21. század oktatásában

A USC (Dél-Kaliforniai Egyetem) Soá Alapítványa pályázatot hirdet általános- és középiskolai tanárok, tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek számára a Videóinterjúk a 21. század oktatásában című szakmai továbbképzési programon való részvételre.

Minőségjavító intézkedések az elmúlt négy esztendőben

Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár 2014. március 20-án sajtótájékoztató keretében foglalta össze a 2010 óta történt, köznevelést érintő változásokat. Visszatekintésében a köznevelési rendszer megújításának legfontosabb állomásait és elemeit emelte ki.

Megkezdődött a tankönyvrendelés

Megkezdődött a tankönyvrendelés, az intézményeknek április 30-ig van lehetőségük az igényeiket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-hez (Kello) eljuttatni. Dr. Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár szerint minden esély megvan arra, hogy szeptember 1-jén nyugodtan, új és minőségi tankönyvekkel indulhasson a tanév.

SZAKE országismereti döntő Budapesten

2014. március 22-én, a Honvédelmi Minisztérium (HM) Kulturális Központjában országismereti döntőt rendeztek a Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület (SZAKE) szervezésében. A „Magyarország az én hazám” komplex honismereti és műveltségi, az „Örökségünk ’48” történelmi, valamint az „Európa, állampolgári” vetélkedőkön az ország középiskoláinak legeredményesebb diákjai vettek részt.

Hiánypótló tananyag készül a médiatudatosság jegyében

2014. április 2-án a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) közös sajtótájékoztatón számolt be „Az internet nem felejt!” program rendkívüli népszerűségéről és sikerességéről, valamint a „Gyermekbarát igazságszolgáltatásról” szóló pedagógusok számára készített képzési anyagról.

Megjelent „A demokráciában való részvétel” című kötet

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) részt vesz az Európa Tanács (ET) Demokráciára és Emberi jogokra nevelés programjában, így hozzájárul a programhoz kapcsolódó kezdeményezések és anyagok magyar közönség felé közvetítéséhez. Az OFI az Európa Tanács mellett, annak említett programjának részeként is igyekszik felhívni a figyelmet a demokratikus állampolgárságra és emberi jogokra nevelés fontosságára.

Bonis Bona díjátadó gála

1881. március 25-én született a magyar zeneszerző, Bartók Béla, ezért minden évben március 25-én ünneplik Európa szerte a tehetségek napját. Ez alkalomból került átadásra a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok elismerése céljából.

Androulla Vassiliou indította el az Erasmus+-t Budapesten

2014. március 12-én, a Tempus Közalapítvány és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által szervezett nagyszabású nyitókonferencián indította útjára az Erasmus+ programot Androulla Vassiliou, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, soknyelvűségért és ifjúságért felelős biztosa. A konferenciát Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere nyitotta meg, köszöntőt mondott Tordai Péter, a Tempus Közalapítvány igazgatója, valamint Máté Gergely, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet - Fiatalok Lendületben Programiroda megbízott igazgatóhelyettese.

Tanártovábbképzés Szabadkán

2014. március 22-én Szabadkán rendezték meg a Holokauszt – előítélet-mentesség oktatás: multimédiás tananyagok használata című tanártovábbképzés ötödik alkalmát, melyet az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet a Dél-Kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvánnyal együttműködésben, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával szervezett.

Kreativitás és kíváncsiság az osztályteremben

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) TÁMOP 3.1.1 3. alprojektje Műhelykonferenciát szervezett „Felfedeztető tanulás az intézményi gyakorlatban” címmel 2014. március 10-én, Budapesten. Az egynapos konferencia célja volt bemutatni a természettudományos nevelés területén megvalósuló felfedeztető tanulást és tanítást alkalmazó projekteket, illetve megvitatni a módszer nehézségeit és eddigi eredményeit.

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Elfelejtett jelszó

Közadat kereső

Támogatók

emberi_eroforrasok  Új Magyarország Új Széchenyi Terv

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.